|
|
|
| Autor |
Teade |
Fate

classic elari

Teemasid: 372
Vanus: 18
|
 |
Teema: |
|
|
|
|
SOM-ile sõna ei tohiks anda, eks BMW sõit annab oma kogemused  !
_________________ ˙ʇsauuoʞʞsǝʞ ǝǝ˙ɐʇso ıɹnnʇɐıʌɐןʞ uɐʇso ınʞ 'pɹoʞ ǝuɐɯııʌ uo ǝǝs
|
|
|
|
 |
mats13
Teemasid: 1
|
 |
|
|
|
|
| Balthazar kirjutas: | olin ka lahe vend kunagi kes käis joomas jne jne. aga see aeg oli ka mingi 13-14.
siis oli joomine lahe, mõtlesin et nii on hea olla, vahel ei pidanud piiri ka. siis polnd hea olla.
Aga lõppude lõpuks sain aru, et mina, mu organism, Ei vaja alkoholi.
Alkohol ei pane mind paremini tundma, ei anna mulle mingit kaifi.
Sama kaifi võin saada ka tervislikumalt elades, kui lihtsalt viina juues. |
Sul on vedanud, oled kusagilt head geenid saanud. Viletsate geenidega ei ole võimalik joomist lõpetada kui kord alustatud on.
|
|
|
|
 |
FeAriou.

thats whats up
Teemasid: 34
Vanus: 19
|
 |
|
|
|
|
| oeh, ise tutvusin sellise maailmaga juba väga noorelt, isegi noorelt, et ei julge öelda, kui noorelt.
|
|
|
|
 |
anton subakov
Teemasid: 3
Vanus: 20
|
 |
|
|
|
|
Noh ma tõesti selle järgi ei vaata
Aga mõni inimene ainult sellest räägiksi kui ägedalt ta enda kasti jõi..
Samas üks mu hea sõber jõi kodus õlut vabalt juba 13. aastaselt, ta ei olnud sellinne tüüp nagu ma just rääkisin ülalpool., pm noh eks see joomine tulebki palju kodust aga millegi pärast tundus sellele tüübile see lihtsalt lahe kah õlut juua xD..
noh ei oldud otseselt mingi naudingu järel väljas, vaid lihtsalt oli lahe vms xD'
kõige hullem kui juuakse sellega jaoks et olla lahe vms
Ise juhtusin olema ühel peenemal üritusel ja võtsin i kaks klaasi veini, olen alaealine, minuga tuli rääkima hea tuttav(veini ekspert vms.. noh Degusteerija) ja pidas loengu, isegi ütles et kõige targem on juua veini ..Umbes sellist motot järgin ma isegi. ma ei pea end karsklaseks, aga lihtsalt joon vähe..
_________________ im on fire, no i really am
|
|
|
|
 |
griffi

sa oled armas
Teemasid: 16
Vanus: 17
|
 |
|
|
|
|
alkohol teeb beeta-isasest alfa-isase, kasutan seda selleks. võib ilmselt kategoriseerida "joomiseks et olla lahe".
mõistke mind hukka, aga siis on teil ilmselt vedanud ja te ei peagi aru saama.
|
|
|
|
 |
Paulll
Teemasid: 0
|
 |
|
|
|
|
The way i see it - joomine on saanud meie rahvusliku identiteedi osaks, nii kurb, kui see ka ei ole. Vanemad joomakarud võtavad enda peale nooremate "jooma õpetamise" ja seega loovad ise tulevasi koletisi( ) .
Joomine nagu suitsetamine on paratamatult seltskondlik tegevus. Tuleb loota , et enamus inimesi paneb endale enne piiri, kui asjast reaalne Probleem saab.
Ise olen rahulik õllelahendaja, rahul sellega
|
|
|
|
 |
mats13
|
 |
|
|
|
|
| griffi kirjutas: | alkohol teeb beeta-isasest alfa-isase, kasutan seda selleks. võib ilmselt kategoriseerida "joomiseks et olla lahe".
mõistke mind hukka, aga siis on teil ilmselt vedanud ja te ei peagi aru saama. |
Mats: Selliste lihtsameelsete tüdrukute, kes joodikut paremaks ja alfaisaseks peavad, võrgutamiseks ei ole tarvis alkoholi sisse juua. Piisab peale kallamisest, et lõhn olemas oleks ja siis tuleb lihtsalt mängida purjus olekut ja joodikut. Muidugi tuleb naerda laia suuga rumalate karsklaste üle. See näitlemine ei ole eriti keeruline sest hindaja on pime.
|
|
|
|
 |
seeolenmina

Pessimist
Teemasid: 145
|
 |
|
|
|
|
Pigem on boonuseks see vabadus, mis inimene saab läbi alkoholi?
|
|
 |
margot

Vanus: 19
|
 |
|
|
|
|
Alkoholi puhul vabadusel ja vabadusel on vahe.
Üks on see, et inimesel jutt läheb ladusamalt, kui ta on paar klaasi veini joonud. Ja teine on see, et jutul pole lõppu ja käitumine nõuab hommikul face palmi.
|
|
|
|
 |
seeolenmina

Pessimist
Teemasid: 145
|
 |
|
|
|
|
Ja kust sa tõmbad piiri? Kas pisike määr kuritarvitamisel on piisav põhjendus keelustamaks suure osakaalu alkoholitarbijate heaolu? Mina ei oleks küll nõus oma õigusest pudelile-kahele õllele keelduma seetõttu, et on pretsedente joodikutest ja alkoholiuimas vandaalitsemisest. Üleüldse, kas mitte kuritarvitamise piiri ületades, teiste vabadust rikkudes, ei kanna pahandusetegija juba vastutust? Avaliku korra rikkumine, 0-tolerants promilliga rooli istumise osas, vangla, trahvid jms - meile on täiesti tuttavad need meetmed, mis võtavad vastutusele 'vabastaja' kuritarvitamise.
|
|
 |
Xerxes

♠
Teemasid: 146
Vanus: 14
|
 |
|
|
|
|
| mats13 kirjutas: | | griffi kirjutas: | alkohol teeb beeta-isasest alfa-isase, kasutan seda selleks. võib ilmselt kategoriseerida "joomiseks et olla lahe".
mõistke mind hukka, aga siis on teil ilmselt vedanud ja te ei peagi aru saama. |
Mats: Selliste lihtsameelsete tüdrukute, kes joodikut paremaks ja alfaisaseks peavad, võrgutamiseks ei ole tarvis alkoholi sisse juua. Piisab peale kallamisest, et lõhn olemas oleks ja siis tuleb lihtsalt mängida purjus olekut ja joodikut. Muidugi tuleb naerda laia suuga rumalate karsklaste üle. See näitlemine ei ole eriti keeruline sest hindaja on pime. | Asi pole karskluses, vaid pigem inimeses endas. Mõned karsklased on ennast täis rüütlid valgel hobusel, kõrval kuldjuukseline daam ning vastasteks hordide kaupa valele teele sattunud inimesed, kellele tuleb iga hinna eest selgeks teha, kui halb ikkagi joomine on ning kui hea on karsklane olla. Boonuspunkte saab selle eest, kui ise polda kordagi purju joodud. Sellised härrasmehed jätavad suhteliselt halva mulje, ning kuna nad on ka kõige vokaalsemad, muutub inimeste arvamus ka ülejäänud karsklaste kohta.
Nii palju kui ma mitte-joojaid tean, on nad tihti suhteliselt kinnised ning veidrad inimesed, kellega on raske juttu puhuda ning kes ei tunne end peomeeleolus ja -seltskonnas vabalt. Muidugi on ka täiesti toredaid karsklasi, kellel pole suhtlemisega mingeid probleeme ning kes on teiste elukommete suhtes kah tolerantsed, kuid mulle on jäänud mulje, et nad on vähemus. Üleüldiselt on puhtkarsklased jah sellise veidra ning ebameeldiva mulje jätnud.
Aga võibolla on minu ettekujutuses süüdi see, et enamus tutvusringkonnast on alkoholiga sina peal ning endalgi tuleb alkoholi tõttu suhteliselt tihti kergelt kukrut tühjendada.
|
|
|
|
 |
mats13
|
 |
|
|
|
|
| Xerxes kirjutas: | | mats13 kirjutas: | | griffi kirjutas: | alkohol teeb beeta-isasest alfa-isase, kasutan seda selleks. võib ilmselt kategoriseerida "joomiseks et olla lahe".
Mats: Selliste lihtsameelsete tüdrukute, kes joodikut paremaks ja alfaisaseks peavad, võrgutamiseks ei ole tarvis alkoholi sisse juua. Piisab peale kallamisest, et lõhn olemas oleks ja siis tuleb lihtsalt mängida purjus olekut ja joodikut. Muidugi tuleb naerda laia suuga rumalate karsklaste üle. See näitlemine ei ole eriti keeruline sest hindaja on pime. | Asi pole karskluses, vaid pigem inimeses endas. Mõned karsklased on ennast täis rüütlid valgel hobusel, kõrval kuldjuukseline daam ning vastasteks hordide kaupa valele teele sattunud inimesed, kellele tuleb iga hinna eest selgeks teha, kui halb ikkagi joomine on ning kui hea on karsklane olla. Boonuspunkte saab selle eest, kui ise polda kordagi purju joodud. Sellised härrasmehed jätavad suhteliselt halva mulje, ning kuna nad on ka kõige vokaalsemad, muutub inimeste arvamus ka ülejäänud karsklaste kohta.
Nii palju kui ma mitte-joojaid tean, on nad tihti suhteliselt kinnised ning veidrad inimesed, kellega on raske juttu puhuda ning kes ei tunne end peomeeleolus ja -seltskonnas vabalt. Muidugi on ka täiesti toredaid karsklasi, kellel pole suhtlemisega mingeid probleeme ning kes on teiste elukommete suhtes kah tolerantsed, kuid mulle on jäänud mulje, et nad on vähemus. Üleüldiselt on puhtkarsklased jah sellise veidra ning ebameeldiva mulje jätnud.
Aga võibolla on minu ettekujutuses süüdi see, et enamus tutvusringkonnast on alkoholiga sina peal ning endalgi tuleb alkoholi tõttu suhteliselt tihti kergelt kukrut tühjendada. |
Mats: Jah! Ilmselt on Sinu tutvusringkonnas karsklasi liiga vähe ja tõesti sõltub palju konkreetsest inimesest. Olen ise samuti palju lolle karsklasi kohanud. Nendest lollidest saavad aga head sõnakuulelikud mehed naistele kellel on juba lapsed olemas ja kes siis lihtsalt võtavad omale mehe kes raha koju tooks.
Tark karsklane ei lase võõraste lastega naisel ennast võtta ja joodikuga elamine üldreeglina on väga raske ning kogemustega naised juba teavad seda ning eelistavad siis veidraid karsklasi. .
Tark neiu aga oskab ka kõige kidakeelsema (karsklase) ilma alkoholita lobisema panna!
Isiklikult olen kogenud, et alkoholi abil saadud jutukus muutub väga kiiresti lihtsalt igavaks mölaks või jorutamiseks.
|
|
|
|
 |
Kiiiishu

Teemasid: 2
|
 |
|
|
|
|
Mina olen üks "lollidest karsklastest" tundub... Ei ole ennasttäis ja laulma ka kõigile ei lähe, et olen karsklane ja pole kunagi purjus olnud. Mulle pole seda kõike vaja. Kui on pidu, saab ka ilma hakkama, jutt jookseb ka niisama ning tunnen end ka muidu igalpool hästi.
Tänapäeva noored aga on minu jaoks pehmeltöeldes ikka väga alkohoolikud. Ja seda täies tõsiduses... Ma ei mõista, kus leiab noor nii palju raha ja nii palju vaba aega ja sellised vanemad, et iga nädalavahetus end kapsaks juua. Ja ma ei mõista, kas noortel pole eneseväärikust ja mõistust, et nad saaks aru, mida nad tegelikult teevad... Arvatavasti pole neid selleks õpetatud. Saan aru inimestest, kes võtavad klaasikese veini, või pudeli õlut ja seda vaid seltskonna mõttes näiteks... Aga ma ei saa aru neist, kes lähevad kuskile eesmärgiga end täis juua ja hiljem sisikonda väljutada kellegi vaibale, või nagu mu klassiõde - enda käekotti.
|
|
|
|
 |
immot

|
 |
|
|
|
|
| Kiiiishu kirjutas: | Mina olen üks "lollidest karsklastest" tundub... Ei ole ennasttäis ja laulma ka kõigile ei lähe, et olen karsklane ja pole kunagi purjus olnud. Mulle pole seda kõike vaja. Kui on pidu, saab ka ilma hakkama, jutt jookseb ka niisama ning tunnen end ka muidu igalpool hästi.
Tänapäeva noored aga on minu jaoks pehmeltöeldes ikka väga alkohoolikud. Ja seda täies tõsiduses... Ma ei mõista, kus leiab noor nii palju raha ja nii palju vaba aega ja sellised vanemad, et iga nädalavahetus end kapsaks juua. Ja ma ei mõista, kas noortel pole eneseväärikust ja mõistust, et nad saaks aru, mida nad tegelikult teevad... Arvatavasti pole neid selleks õpetatud. Saan aru inimestest, kes võtavad klaasikese veini, või pudeli õlut ja seda vaid seltskonna mõttes näiteks... Aga ma ei saa aru neist, kes lähevad kuskile eesmärgiga end täis juua ja hiljem sisikonda väljutada kellegi vaibale, või nagu mu klassiõde - enda käekotti. |
Vahepeal tuleb selline tuju lihtsalt, et täiega kapsaks juua. Hiljem vb kahetsed, aga elu on selline.
|
|
|
|
 |
Kiiiishu

|
 |
|
|
|
|
| Seleta nüüd oma esimene lause "lollile karsklasele" lahti, palun. Mismoodi saab "täna ma lähen ja joon nii, et mitte midagi ei mäleta" tuju peale tulla? Kas tõesti millegi muuga tegeleda pole?
|
|
|
|
 |
immot

|
 |
|
|
|
|
Seda karsklasele on raske seletada jah, aga muidu fun on lihtsalt .
_________________ Blingin sisse ja lothariga välja.
|
|
|
|
 |
MoreThanMe

lörbo
Vanus: 16
|
 |
|
|
|
|
ja järgmine hommik saab mälumängu mängida.
_________________ STOP! ............................... Hammer time!
|
|
|
|
 |
mats13
|
 |
|
|
|
|
| Kiiiishu kirjutas: | | Seleta nüüd oma esimene lause "lollile karsklasele" lahti, palun. Mismoodi saab "täna ma lähen ja joon nii, et mitte midagi ei mäleta" tuju peale tulla? Kas tõesti millegi muuga tegeleda pole? |
Ega inimene ei koosne ainult ühest omadusest, üldiselt on igal inimesel häid ja halbu omadusi. Lollus või tarkuse hulk on üks inimese paljudest omadustest. Muidugi ei ole omadusi võrdselt vaid kuidas juhtub. Kõik lollid või rumalad ei ole joodikud vaid nende seas on ka karsklasi. Aga ega karskus veel teda loll olemisest ei päästa. Lollust varjata aitab küll ja eluiga üldiselt pikendab.
Ega joodikul tõesti miski peale joomise tähtsam ei ole.
|
|
|
|
 |
Tairi

kiusatus.
Teemasid: 16
Vanus: 15
|
 |
|
|
|
|
Ma ei viitsi eelnevaid poste lugeda, nii et kirjutan lihtsalt mida mina arvan noortest, kes tarbivad alkoholi.
Õigupoolest ma ei leia, miks peaks alkoholi tarbivat noort eristama täiskasvanust. Sest täiskasvanul on mõistust rohkem? Ei, vast siiski mitte, nii et mu post siiski tuleb alkoholi tarbivatest inimestest üldiselt. (vahel vb toon noored eraldi välja, kuid see selleks)
Alustame siis sellest, et miks inimesed tarbivad alkoholi. Selleks on palju erinevaid põhjuseid, kas siis
*klaas shampust õnne soovimiseks, pits viina peielauas jne ehk siis tähtpäevade puhul.
*mõni kokteil seltskonna mõttes
*tops siidrit või pokaalveini, sest maitseb.
*midaiganes ja kui palju lõõgastumise eesmärgil (oleneb kui hästi inimene alkoholi talub)
Miks siis need põhjused ei ole pahad..
*Tähtpäevade puhul klaasike alkoholiga ei ole halb, see on omamoodi traditsioon minu teada, et tõesti peielauas on pits viina, pulmades klaas shampust jne. Seda ei saa minu meelest isegi joomiseks nimetada, samuti nagu väike laps, kes emme klaasist veini maitseb ei joo ju, olgugi et ta võttis lonksu ja neelas selle alla. Kuid alkoholi tarbimine see on. Ma ei leia, et halb või vale.
*Osad inimesed ei tunne ennast seltskonnas eriti hästi või lihtsalt jutt ei jookse, kuid usun, et enamus teavad seda tunnet, kui on paar klaasi sees ja jutt hakkab voolama. Nii, et samuti ei ole see halb.
*Kes meist ei tahaks süüa/juua seda, mis maitseb. Sellega ilmselgelt ei tohi üle piiri minna, kuid ennast nn 'hellitada' ei ole ju patt. Mulle meeldivad näiteks beebiporgandid. Ma söön neid, kuid mitte sellepärast, et kõhtu täis saada, vaid selleks et maitseb. Samuti kui mulle näiteks hirmsat moodi maitseks punane vein, siis tõesti, ma lubaks omale klaasikese mõni õhtu, kuid mitte sellel eesmärgil, et purju jääda vaid et tõesti maitseb.
*Lõõgastumise eesmärgil tarbivad linnades elavad inimesed rohkem alkoholi, kui maainimesed (EKI2009). Just nimelt sellepärast, et sa ärkad kell 6, sätid, lähed tööle, teed seal 8 tundi tempokalt tööd, liigud koju ja tõesti sa oled väsinud ja närv must, ehk isegi tööjuures oli mingisugune probleem. Kõik teame ju, kuidas linnas olemine juba väsitab tunduvalt rohkem, kui maal, sest linna elu ise on juba kiire. See ei ole ju halb, kui inimene tuleb peale kurnavat tööpäeva koju ning võtab mõne pitsi/mõne õlle, et lihtsalt lõõgastuda ja mõtted välja lülitada. Inimesi on erinevaid, kes 'lülitab ennast välja' sporti tehes, kes telekat vaadates, kes alkoholi tarbides.
Ilmselgelt ei rääkinud ma hetkel sellest, kui inimene joob ennast täiesti kapsaks ning järgmine päev ei mäleta midagi. Ma ei leia, miks peab inimene nii meeletult palju alkoholi tarbima, et hommikul ei tea ise ka kas peaks häbi tundma või mitte ning ei tea mida tegi. Kui mina lähen kuhugile üritusele/peole/kuhuiganes, siis ma siiski tahaks hommikul mäletada seda ka, et mis seal toimus jne.
Ja et ma väga teemast mööda ei paneks, siis noortest ka natuke. Millest siis tuleb nii meeletu alkoholi tarbimine noorteseas?
Üks suur põhjus on kindlasti sees, et üks tavaline harjukeskmine noor ei julge teistest omavanustest erineda. Kas siis kardetakse mõnitamist või midagi muud. Ühesõnaga tahetakse teistemoodi olla ja kuuluda sinna tavalisse hallimassi. Kui kõik klassis räägivad, et eilne pidu oli nii lahe ja kõik olid nii mälus, siis tahesttahtmata on see nagu ajuloputus, sa tahad ka nii elada. Tahad ka purjus olla jne. Samuti, kui avastad, kuidas alkohol annab julgust juurde, tahad seda tarbida. Kui näiteks on teismeline poiss, kelllele meeldib mingisugune tüdruk or something ja nad on ühel peol, siis poiss joob, saab julgust juurde ja ehk läheb suhtleb tüdrukuga (selliste olukordadega on ilmselt pea kõik kokku puutunud) ja näiteid võib jäädagi tooma.
Kas see on siis vale, et nad nii teevad? Ma ei usu, et on. Samuti nagu kõigi inimeste, käib ka noorte kohta see et kõike võib teha, kuid piiritletult. Ehk ülekäte ei tohi minna. Öeldakse, et alkohol on tarkade inimeste jook, ja tõesti. Nii ka on. Ma ei salli isiklikult seda ja usun, et on vale, kui noor iga jumala õhtu joob ennast kännuämblikuks, sest ta ei tunneta piire. Kuid see, et noored üldiselt alkoholi tarbivad, ei ole minu jaoks väga vale. Ei, ma ei õigusta seda, kuidas seaduse rikkumine on hea, vaid lihtsalt. Usun, et vanus on ainult üks number ning see, kui inimene on 16 või 17 ei tee teda olulisemalt lollimaks inimesest, kes on 18.
Ühesõnaga kõik on korras seni, kuni sul endal on mõistus peas.
_________________ cheer up and dry your damp eyes and tell me when it rains and i'll blend up that rainbow above you and shoot it through your veins! ( :
|
|
|
|
 |
mats13
|
 |
|
|
|
|
| Tairi kirjutas: | Ma ei viitsi eelnevaid poste lugeda, nii et kirjutan lihtsalt mida mina arvan noortest, kes tarbivad alkoholi.
...............................................
Ühesõnaga kõik on korras seni, kuni sul endal on mõistus peas. |
Kõik on korras kuni mõistus peas. Väga õige! Ausalt öelda, mina tõesti ei tea täpselt kumb on põhjus ja kumb on tagajärg. Kas jooma hakkavad need kellel mõistust vähe või viib joomine mõistuse. Ilmselt hakatakse jooma tänu pisikesele mõistuse veale nagu soov teha nii nagu teised, ei juleta tüdrukuga rääkida. Kui juba juuakse siis läheb minema veel viimane mõistuse raas.
|
|
|
|
 |
|
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes Sa saad selles foorumis faile lisada Sa saad selles foorumis faile alla laadida
|
|
 |