|
|
|
| Autor |
Teade |
KAUR

reality rave

Teemasid: 68
Vanus: 20
|
 |
Teema: |
|
|
|
|
| Annie kirjutas: | Mida te ütlete selle kohta, kui inimesel on üks jalg teisest lühem, ta pärast palvetatakse ja sealsamas see kasvab teisega sama pikaks? Või kui hambas on tõsiselt sügav auk, ta pärast palvetatakse ja see auk täitub lihtsalt sel samal hetkel. Kusjuures järgmisel päeval kui ta läheb hambaarsti juurde ka arstid imestavad, et mis värk on kuna eelmisel korral olid hullud augud ja katki halbad.
Mide te ütlete selliste asjade kohta? |
Nagu SOM ütles, jumalaks peetakse seda, mida ei osata teisiti seletada.
Jumalaid on ju väga palju, milleks rääkida ühest? Ja jumal on selline vaimne asi, see eksisteerib inimeste mõistustes, see pole materiaalne. Seega ei saa väita, et jumalat pole olemas, samas eksisteerib see enam-vähem samal tasemel nagu kujutletav sõber, see on loodud inimese peas. Ma pole ateist ehk ma ei usu sellesse, et jumalat pole olemas. Aga ma ise ei usu ka ühtegi jumalasse. Ja ma mõistan neid, kes usuvad jumalasse, see käib inimeste tavalise käitumise juurde ja on üldiselt pigem kasulik.
| Reede Sept 04, 2009 13:31 |
|
|
 |
WantToBe

Teemasid: 6
Vanus: 19
|
 |
|
|
|
|
| KAUR kirjutas: | | Annie kirjutas: | Mida te ütlete selle kohta, kui inimesel on üks jalg teisest lühem, ta pärast palvetatakse ja sealsamas see kasvab teisega sama pikaks? Või kui hambas on tõsiselt sügav auk, ta pärast palvetatakse ja see auk täitub lihtsalt sel samal hetkel. Kusjuures järgmisel päeval kui ta läheb hambaarsti juurde ka arstid imestavad, et mis värk on kuna eelmisel korral olid hullud augud ja katki halbad.
Mide te ütlete selliste asjade kohta? |
Nagu SOM ütles, jumalaks peetakse seda, mida ei osata teisiti seletada.
Jumalaid on ju väga palju, milleks rääkida ühest? Ja jumal on selline vaimne asi, see eksisteerib inimeste mõistustes, see pole materiaalne. Seega ei saa väita, et jumalat pole olemas, samas eksisteerib see enam-vähem samal tasemel nagu kujutletav sõber, see on loodud inimese peas. Ma pole ateist ehk ma ei usu sellesse, et jumalat pole olemas. Aga ma ise ei usu ka ühtegi jumalasse. Ja ma mõistan neid, kes usuvad jumalasse, see käib inimeste tavalise käitumise juurde ja on üldiselt pigem kasulik. |
Muidu täitsa nõustun, aga oleneb nii kultuurist kui religioonist nende jumalate arv
|
|
| Reede Sept 25, 2009 19:51 |
|
|
 |
Balthazar

beau séjour
Teemasid: 50
Vanus: 17
|
 |
|
|
|
|
Minujaoks on see Jumal vaid üks lame excuse for unexplaneable situations
| Reede Sept 25, 2009 23:10 |
|
|
 |
Pesukaru
Teemasid: 3
|
 |
|
|
|
|
Ma ei usu Jumalasse, kuid usun inimesi, kes seda usuvad.
Nõustuksin natukene ka kasutaja Balthazar arvamusega.
For example, usklikud ikka räägivad (toon näite, et uskliku perekonna laps terveneb raskest haigusest): "Oh, Jumal on teinud ime, meie laps on terve!" Miks lasi üldse "Jumal" lapsel raskesse seisundisse laskuda? Ei peaks mitte ta ühiskonda hoidma?
Ristiusk näiteks, oli prohvet Jeesus (Jeesus on fakt, ei vaidlegi vastu), kes rääkis, et Jumal ilmutas talle and the story goes on. Täpselt sama on tänapäeval, kuigi natukene raskem - ehk mida iganes inimesed välja ei mõtle, et saada populaarsust/kuulsust/minna ajalukku. Tänapäeval mõeldakse siiamaani igasuguseid banaalseid asju välja, et tähelepanu saada. Minu teooria.
Peab suutma kastist välja mõelda, see on suur bullshit, juba sellepärast, et ristiusu kohaselt Jumal lõi inimesed. EVOLUTSIOON.
_________________ "If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."
|
|
|
|
 |
Sage

Teemasid: 12
|
 |
|
|
|
|
Ei ole vaja sugugi "kastist välja mõelda" end. Ma veedan väga palju aega usklikutega koos, käin koguduses üritustel jms. Ja ma ise pole sugugi usklik. Lisaks teoloogiale saab niimoodi õppida teistlaadi psüholoogiat.
Paljud inimesed, kes usuvad Jumalasse on elanud läbi raskeid aegu või sündmuseid. Siis nad otsustasid hakkata Jumalat paluma ja paljudel see aitaski, nad olid rõõmsamad. Palju on ka neid, kellel endal lihtsalt arvamus puudub nn. "idioodid". Neil puudub enda maailmavaade ja neil pole aimugi, miks mõned asjad on nii nagu nad on. Selliseid inimesed ei tea, miks nad elavad või mida nad elus teha tahavad. Paljud sellistest hakkavad kristlastest ning hakkavad samuti ka Jumalat uskuma. Peale seda muutuvad nad rõõmsamaks, sest neile on õpetatud, mida nad mõtlema peavad, kuidas käituma ning ka kuidas üldiselt elama. Muidugi on kahju, et nad seda ise ei suutnud otsustada, aga vähemalt on nad peale seda rõõmsamad. Neil on mingigi eesmärk.
Aga on ka palju neid, kes on juba sünnist saati, tänu perekonnale kristlased. Mingi aeg käis üks Itaallane Eestis reisil ning talle räägiti mitu protsenti rahvastikust, mis usku on. Suur protsent rahvastikust jäi muidugi välja ja ta küsis siis, mida nemad usuvad? Itaalias ongi enamik juba kultuuri pärast usklikud. Kui küsid kas nad usuvad Jumalat, siis nad vastavad kindlalt jah, aga palju neist ei teagi, mida see täpsemalt tähendab. Lihtsalt lapsest saati on neile nii õpetatud.
Ja olles ka palju jutte kuulnud Piiblist ning Jeesuse õpetustest, siis kui tegelikult kõik need paranormaalsed jutud välja jätta jääbki alles üks raamat, mis sobiks inimeseõpetuse aine õpikuks.
_________________ Kilekott tundub alguses olevat hea sõber.Kuid kõik see heasoovlikus lõpeb hetkel, mil sa ta loodusesse viskad.
Siis saab kilekotist Killerkott.
|
|
|
|
 |
Pesukaru
|
 |
|
|
|
|
| Sage kirjutas: | Ei ole vaja sugugi "kastist välja mõelda" end. Ma veedan väga palju aega usklikutega koos, käin koguduses üritustel jms. Ja ma ise pole sugugi usklik. Lisaks teoloogiale saab niimoodi õppida teistlaadi psüholoogiat.
Paljud inimesed, kes usuvad Jumalasse on elanud läbi raskeid aegu või sündmuseid. Siis nad otsustasid hakkata Jumalat paluma ja paljudel see aitaski, nad olid rõõmsamad. Palju on ka neid, kellel endal lihtsalt arvamus puudub nn. "idioodid". Neil puudub enda maailmavaade ja neil pole aimugi, miks mõned asjad on nii nagu nad on. Selliseid inimesed ei tea, miks nad elavad või mida nad elus teha tahavad. Paljud sellistest hakkavad kristlastest ning hakkavad samuti ka Jumalat uskuma. Peale seda muutuvad nad rõõmsamaks, sest neile on õpetatud, mida nad mõtlema peavad, kuidas käituma ning ka kuidas üldiselt elama. Muidugi on kahju, et nad seda ise ei suutnud otsustada, aga vähemalt on nad peale seda rõõmsamad. Neil on mingigi eesmärk.
Aga on ka palju neid, kes on juba sünnist saati, tänu perekonnale kristlased. Mingi aeg käis üks Itaallane Eestis reisil ning talle räägiti mitu protsenti rahvastikust, mis usku on. Suur protsent rahvastikust jäi muidugi välja ja ta küsis siis, mida nemad usuvad? Itaalias ongi enamik juba kultuuri pärast usklikud. Kui küsid kas nad usuvad Jumalat, siis nad vastavad kindlalt jah, aga palju neist ei teagi, mida see täpsemalt tähendab. Lihtsalt lapsest saati on neile nii õpetatud.
Ja olles ka palju jutte kuulnud Piiblist ning Jeesuse õpetustest, siis kui tegelikult kõik need paranormaalsed jutud välja jätta jääbki alles üks raamat, mis sobiks inimeseõpetuse aine õpikuks. |
Ehk siis kes Jumalasse ei usu, tal puudub kohe maailmavaade? Ta on kohe nn. idioot? Ise arvan, et pigem puuduks nö. maailmavaade kui usuks mingisse kõrgemasse võimu, mille eksisteerimine pole faktiga kinnitatud ning on lihtsalt jabur legend. Maailmavaate puudumine ei tee sinust kohe idiooti, as a matter of fact, see on isegi ratsionaalsem kui see, et sa usud sellesse, seega pole nad nii idioodid midagi. Mismõttes neil on mingigi eesmärk? Igal inimesel on eesmärgid, iga päev. Need ei pruugi tunduda nii suured eesmärgid võrreldes Jumala teenimise ja muu sarnasega, kuid need on eesmärgid.
Itaallase jutu koha pealt - see teeb asja veelgi banaalsemaks, et paljud ise ei teagi sellest midagi.
Kuid miks jätta paranormaalsed jutud välja? See on algupärane versioon millest see usk seisneb.
|
|
|
|
 |
Sage

Teemasid: 12
|
 |
|
|
|
|
Ma ei mõtlegi, et need kellel maailmavaated puuduvad on idioodid. Lihtsalt olen näinud palju inimesi, kellel puuduvad enda põhimõtted ning arusaamad ja selle tõttu räägitigi neid väga lihtsalt ristiusku ning Jumalasse uskumisse sisse.
Ja sõltub, mida võtta eesmärgina. Kui inimene lihtsalt hängib, istub ja jood päevad läbi, siis mulle tõesti tundub, et tal puudub mingigi eesmärk.
Sest paranormaalsed jutud muudavadki terve selle Piibli loo liialt absurdeks ning enamik tõepooli usuvadki, et kõik toimus täpselt nii. Mina näideks ei suuda kuidagi endale kinnitada, et Mooses läks ja rajas läbi Punase mere tee. Kuigi samas paljud oleksid nõus kõik mängu panema, et minuga kihla vedada, et see nii tõesti oli, sest nende jaoks ei ole muud absoluutset tõde kui Piibel.
Muidugi mul endal ei ole usklikute vastu midagi. Igal inimesel on vabadus uskuda sellesse, mida ta tahab. Tundub kuidagi väärana rääkida, et see või teine usk on vale. Iga inimene peaks ise selle otsuse tegema.
_________________ Kilekott tundub alguses olevat hea sõber.Kuid kõik see heasoovlikus lõpeb hetkel, mil sa ta loodusesse viskad.
Siis saab kilekotist Killerkott.
|
|
|
|
 |
Pesukaru
|
 |
|
|
|
|
Inimesi on igasuguseid.
Eesmärgid on näiteks tegemised mis kuuluvad ka argipäevaellu. Koolis hea hinde saamine, tööl mingi projekti tegemine, mis iganes.
Vaielge vastu või tehke mis tahate, aga minu jaoks just tunduvad need inimesed päris idioodid, kes usuvad seda utoopilist paska, veel suuremateks idiootideks teeb neist see veel, nagu sa mainisid, et mõned on nõus kõik mängu panema, sest nad peavadki seda tõeks lihtsalt, vaadates kõrvale loodusseadustest, eirates ratsionaalset mõtlemist jms. Minu arust see näitab natuke ikka küll, et kõik ikka ei ole korras inimesega. Minu arvamus lihtsalt. Kuid mul pole midagi nende inimeste vastu, olen väga tolerantne.
_________________ "If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."
|
|
|
|
 |
b4naan

Swing it!
|
 |
|
|
|
|
Nii tore et see teema on fantasy/sci fi all, sest seda Jumal tõesti on ka. Ei usu.
_________________ Cause we are one flesh, one breath, one life, one blood.
|
|
|
|
 |
dRez

Kuivik :(
Teemasid: 50
Vanus: 21
|
 |
|
|
|
|
Kui me oleme arvutisimulatsioonis, siis simulatsiooni looja ei olegi jumal?
Kui meie suudame luua universiumi simulatsiooni, siis on peaaegu kindel, et ka meie oleme simulatsioonis, ning need kes lõid meid, on ka ise simulatsioonis.
Uurige wikipediast (inglise) selle kohta, suht huvitav.
|
|
 |
Forcez

|
 |
|
|
|
|
Kui tulevad mormoonid, hakkavad oma teemat ajama, mingil hetkel küsitakse, et kas te usute Jumalasse?
Ma vastan ei usu.
Tüüpiline küsimus on kohe peale seda, et aga millesse te usute siis?
Ma usun iseendasse. Päris paljud on hakanud mõtlema ja pead noogutama. Kõige õigem vastus minu silmis.
Kas Jumal toob mulle leiva lauale, et saaks ära elatud? Ei. Kas Jumal toob mulle Lamborghini hoovile, ei.
Lotovõit ei ole ilmselgelt Jumalaga seotud. Tõenäosus, õnn.
Aga mul vähemalt on nii palju respekti teiste inimeste elustiili suhtes, et ma ei hakka seda laimama ja kirjutan vähemalt Jumal suure tähega.
|
|
|
|
 |
B r i a n

Afro Jeesus
Teemasid: 1
Vanus: 16
|
 |
|
|
|
|
Et ma nagi ise ei usu aga nagu eelnevaltki mõni on kirjutanud, et olen paljude uskujatega koos olnud
ja nendega samadel üritustel käinud ning mul ei ole nende vastu midagi samas mind nagu natukene häirib
see, et nad toovad vahest nii lolle vastuseid. Näiteks see, et piibli aegsetel aegadel ilmutas jumal ennast inimestele jne.
käis maapeal ja värki aga miks ta seda enam ei tee? Nad ütlevad, et sellepärast ongi meil piibel... Ma arvan, et need inimesed tahavad lihtsalt midagi uskuda. Suurt pauku nad ei usu. Ja KÕIGE idiootsem asi millega nad suurt pauku on võrrelnud on see, et nende arust on see samahea kui panna ehitusplatsile dünamiit ja siis loota, et sellest tuleb maja..
Mida rohkem ma nendega koos viibin seda rohkem ma seda jumala värki usun.
_________________ Vanarahvas teadis rääkida, et...
|
|
|
|
 |
BlueD

pöörle maailm
Teemasid: 90
Vanus: 18
|
 |
|
|
|
|
Kas te usute, et Jumalat ei eksisteeri, kuna teda pole teaduslikult tõestatud?
Kas te usute, et Jumal eksisteerib?
Ühed usklikud mõlemad. Ärge olge nii ignorantsed. Tehke ise arukalt katseid (enda meetoditel), arvestades iga võimalusega (mitte midagi välja jättes), muutke kas või enda suhtumist Jumalasse (usud või mitte)... ja jälgige, kas midagi muutub või avastate ta kuskilt. Peatage aeg ja kuulake vaikust (mida väga vähesed on harjunud tegema): ehk väljendab ta end selles.
Kes mu jutule "bullshit" ütleb, on lihtsalt ignorantne. Võib-olla on sel inimesel õigus, võib-olla mitte. See pole point.
_________________ http://shukuchi.wordpress.com/
|
|
|
|
 |
griffi

sa oled armas
Teemasid: 16
|
 |
|
|
|
|
| BlueD kirjutas: | Kas te usute, et Jumalat ei eksisteeri, kuna teda pole teaduslikult tõestatud?
Ühed usklikud mõlemad. |
Kas te ei usu, et Jumal eksisteerib?
Üks on ikka natuke usklikum kui teine.
there, fixed it for you.
|
|
|
|
 |
BlueD

pöörle maailm
Teemasid: 90
Vanus: 18
|
 |
|
|
|
|
| griffi kirjutas: | Kas te ei usu, et Jumal eksisteerib?
Üks on ikka natuke usklikum kui teine. |
Pole oluline.
|
|
|
|
 |
Kethmar

eiC
|
|
|
|
 |
Onu Mart

Teemasid: 1
|
 |
|
|
|
|
| Ma ei usu, et sihuke asi nagu "jumal" või mingi "kõrgem võim" eksisteeriks, aga Piibel see kirjutatud väga ammu ja seal oli nii mõningaid asju, mida võib praegusel ajal väga tõeks pidada.Nagu see, et vanasti ei olnud kollast rassi sugugi nii meeletult, kui nüüd ja Piiblis oli öeldud, et kollane rass vallutab teised rassid vms.Ühesõnaga, et kollane rass levib ja levib nii kaua kuni umbes teised rassid on välja suremas vms ja praegu ongi nii, et kollast rassi on ikka tohutult ja see ainult levib.Levib nii tohutult, et pannakse juba sellised seadused, et kui sul on rohkem kui üks laps, siis maksad umbes meeletut trahvi.Me olime mõne sõbraga English Camp'is ja seal oli terve hulk usklike Ameerikast ja me küsisime nende käest igasuguseid küsimusi tõestamaks, et "Jumal" ei eksisteeri, aga nad oskasid kõigile nii loogiliselt vastata va. "Kui Jumal on olemas, miks me teda ei näe ja kui näeks siis mis juhtuks?", nad umbesid vastasid, et see universum on ainult Jumalale käe otsa suurune ja kui me teda näeks siis me sureksime ära, kuna see on midagi nii ülimat vms.
|
|
|
|
 |
Kethmar

eiC
|
 |
|
|
|
|
Kui vaadata ajalugu, siis näeme, et Jumal(pean silmas ristiusku) on toonud meile ainult halba. Antiik-Maailm oli pideval tõusuteel ning vaadake nüüd keskaega...täis usku ning BS'i. Väga vähe tähtsaid leiutisi tuli sealt.
Usk on kui tehnoloogia ja arengu peataja.
_________________ Kodulehekülg: http://salumets.kethmar.ee/
Twitter: http://www.twitter.com/kethmar/
Vajad veebilahendusi või graafilist abi? Küsi pakkumist!
|
|
|
|
 |
|
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes Sa ei saa selles foorumis faile lisada Sa saad selles foorumis faile alla laadida
|
|
 |