|
|
|
| Autor |
Teade |
KuiOnVajaTeemeÄra
Teemasid: 4
|
 |
Teema: |
|
|
|
|
| täpselt ma räägingi neil on puue ju raisk nad mingi peksad pohhuilt kõike
|
|
|
|
 |
l2rtz

mittenõustuja

Teemasid: 33
Vanus: 21
|
 |
|
|
|
|
Kui pole piisavalt aru peas, et mõista, miad sa postitad, siis palun ära postita. Tee teene teistele. palun.
| seeolenmina kirjutas: | | Näiteks Soomes on teiseks keeleks rootsikeel. Sealne ühiskond ei ole keele tõttu lõhestunud, kuna mõlemad osapooled valdavad üksteise keelt. |
Pole mõtet tuua näidet mingisugusest teistsugusest keskkonnast või taustast. Vaata parem mujale endistesse kommunistlikesse paradiisidesse.
Põhi probleem on vana NLi põhimõte, et kõik selle ülla ühenduse rahvad peavad saama üheks ja ühtseks nõukogude rahvaks, et eesmärki saavutad ei kardetud ühtki abinõud. Ehk te suudate välja mõelda, mis keel see NLi rahva keel oli.
just see sama mentaliteet valitseb veel tänagi. Kuna eestis ei ela eriti palju venelasi, vaid päris palju NL rahvast.
NLi rahvas - inimene ilma kultuuri ja ajaloota, maailma tuli valgus punase revulutsiooniga. Enamik esindajaid ei oma ega väärtusta haridust. Eks vangid ja muud taolised spetsialistid on ehk juba liiale minek, kuid siiski.
PS Minu ema on teenindaja, ta küll ei ütle sõnakestki vene keelt vastu vene mutikestele, vaid aitab läbi viia integratsiooni ja vastab selges ja korrektses eesti keeles.
_________________ "Mess with the best, die with the rest"
|
|
|
|
 |
Neutronpomm
Teemasid: 0
|
 |
|
|
|
|
| Tsiteerin:: | | PS Minu ema on teenindaja, ta küll ei ütle sõnakestki vene keelt vastu vene mutikestele, vaid aitab läbi viia integratsiooni ja vastab selges ja korrektses eesti keeles. | Või mõtlesid et tahab läbi kukkutada integratsiooni ( mis on juba läbikukkunud). Pmselt ta tekitab ju viha vene tädides ja seda küll lõimumise toetamisena võtta ei saa. Kui ikka vene keel suus, oleks viisakas rääkida selles keeles vastu.
aga, ei ma ei tee mingeid ettekirjutusi su emale või ükskõik kellele. Minu subjektiivne hinnang.
|
|
|
|
 |
seeolenmina

Pessimist
Teemasid: 145
Vanus: 18
|
 |
|
|
|
|
| KuiOnVajaTeemeÄra kirjutas: | | täpselt ma räägingi neil on puue ju raisk nad mingi peksad pohhuilt kõike | Ülbus ega idiootsus ei ole piisavad põhjused panemaks inimesi põlema.
@Lartz:
Ma tõin just meelega näite Soomest kui endisest NL mõjuvõimu all olevast riigist. Kui riigist, millel on rootslased ka oma erakonnaga valitsustes olnud esindatud.
Näiteks su ema variant. Kas ta soome keele oskamise korral soomlastele vastaks nende emakeeles? Paljud teenindajad vastavad. Ja pigem kipuvadki siinsed soomlased, sealsed eestlased päris varmalt üksteisega integreeruma.
Kuid eelkõneleja "KuiOnVaja..." suhtumine vene rahvastikku näitab juba üldise massi suhtumist meiega samas riigis elavatele inimestele, kes sooviksid säilitada midagi, mis on nende oma - vene keele. Ja pole vist raske tulla seejuures vastu, sest kes soovib, õpib eesti keele nagunii ära nagu siin on vabatahtlikult teenindajad soome keelt valdama hakanud.
Neid nö kultuuri ja ajaloota rahvaesindajaid leidub igas rahvuses. Isegi kultuuri kõrgriikides nagu Inglismaa jne oli ja on senimaani sellist töölisperekondlikku nõrga haridusega ja kergelt mõjutatavat inviidi. Kuid nende kultuurirajajaks ja haritud osapooleks on minu mäletamist mööda olnud ainult teatud kiht riigist. Ja aristrokraadid ei ole kõik. Keegi on ka töö tegija.
Endistes NL-riikides elavad inimesed, nö kommunismi jäänukid või nimeta neid kuidas iganes, on niisamuti erinevad. Revolutsioon ei muuda inimest ega ta mõttemaailma. See muudab riigikorda.
Või nimetaksid sa prantslast kellegiks muuks, kes ta oli enne sealseid revolutsioone (ja neid on ikka olnud).
|
|
 |
l2rtz

mittenõustuja

|
 |
|
|
|
|
Revolutsioon on lihtsalt tormiline, enamasti ka vägivaldne muutus. Mina prantsuse kultuur, nagu me seda tunneme on ikkagi keskklassi kultuur, mitte pööbli kombed ja harjumused.
Üks asi on turist, aga teine asi on inimene, kes on siin elanud 50 aastat, töötanud eestikeelses keskkonnas ja pole ikkagi suutnud sõnagi seda keelt selgeks õppida. Muide nad saavad väga hästi eesti keelest aru, aga ise ei võta seda suu sissegi.
Kas sa väidad, et eesti pagulased, kes elasid Rootsis nõudsid, et neil oleks omakeelne asjaajamine ja neid teenindatakse eesti keeles.
Lisaks veel julgen öelda, et enamik eestiss toodud massist on just nimelt see ajaloota kiht. NL suutis päris korralikult hävitada endise kultuuri, kõik vähegi haritumad saadeti NL ülesehitama mõnda siberi kaevandusse, kuha nad jäidki.
Parem lootke, et Putin või talle meelepärased isikud jääksid venemaa ette otsa, sest Putinil on juba piisavalt võimu ilma oma ameti kohata, et haarata võim vägivaldselt. Putin jugend kasvab ja on valmis suure isa eest lahingusse astuma.
|
|
|
|
 |
Queen
Teemasid: 30
|
 |
|
|
|
|
| l2rtz kirjutas: | | Üks asi on turist, aga teine asi on inimene, kes on siin elanud 50 aastat, töötanud eestikeelses keskkonnas ja pole ikkagi suutnud sõnagi seda keelt selgeks õppida. Muide nad saavad väga hästi eesti keelest aru, aga ise ei võta seda suu sissegi. |
Kusjuures, ega ikka ei saa..
Ma ei teagi, kumb on kurvem, kas see, et 50 aastat siin Eestis elanud mutike ei mõista sõnagi meie keelt, või noored, kellel peaks eesti keel koolis kohustuslik olema ja ikkagi ei oska seda...
|
|
|
|
 |
seeolenmina

Pessimist
|
 |
|
|
|
|
| l2rtz kirjutas: | | Revolutsioon on lihtsalt tormiline, enamasti ka vägivaldne muutus. Mina prantsuse kultuur, nagu me seda tunneme on ikkagi keskklassi kultuur, mitte pööbli kombed ja harjumused. | Ega ma ei väidagi vastupidist. Aga vale oleks ka väita, et venelane (soviet) on kunagise revolutsiooni pärast kultuuritu. Sugugi mitte, lihtsalt ratsa rebasejahil käimine asendus trammiga kinos käimisega.
| l2rtz kirjutas: | | Üks asi on turist, aga teine asi on inimene, kes on siin elanud 50 aastat, töötanud eestikeelses keskkonnas ja pole ikkagi suutnud sõnagi seda keelt selgeks õppida. Muide nad saavad väga hästi eesti keelest aru, aga ise ei võta seda suu sissegi. | 1) need 50 aasta tagused ei pidanud kunagi eesti keelt õppima ja praegu seda õppima hakata oleks ka juba mõttetu. Surm jõuab ennem kätte.
Samas sunniviisiliselt ei ole tore just keelt õppida. Kusjuures irooniline on see, et Eesti on küll demokraatlike riikide esirinnas, aga samas on minu ühiskonnaõpetuse õpikus selline punkt demokraatia kirjeldamisel: "poliitika ajamisel arvestatakse ka vähemuse huve".
Seega, ehk on seal alus Venemaa kriitikal Eesti suhtes? Ja ehk mõjutab juba Eesti poolne vähemuse huvide diskrimineerimine venelast pöörduma Vene propaganda poole?
| Tsiteerin:: | | Kas sa väidad, et eesti pagulased, kes elasid Rootsis nõudsid, et neil oleks omakeelne asjaajamine ja neid teenindatakse eesti keeles. | Mis ajast on eesti pagulasi Rootsis 25% riigi rahvastikust?
| Tsiteerin:: | | Lisaks veel julgen öelda, et enamik eestiss toodud massist on just nimelt see ajaloota kiht. NL suutis päris korralikult hävitada endise kultuuri, kõik vähegi haritumad saadeti NL ülesehitama mõnda siberi kaevandusse, kuha nad jäidki. | Minu mäletamise kohaselt kuulusid ka Balti riigid NL repressioonide sekka. Kuid millegipärast on meie kultuur säilinud. Ja ka paljude siia toodud elanike hulgas on neid, kellel on veel sügavad sidemed oma juurtega.
Samas on siinne olukord kuidagi vastuoluline sinu kriitikaga NL suunas. Pidades silmas seda, et muulane, kes siin elab ja töötab, ei ole enam päris see, kes olid ta esivanemad 2 põlvkonda tagasi, kuid samas ei aktsepteerita neid ka Eesti ühiskonda kui nad ei tunnista, et nende esiisa või kes iganes oli NL heaks töötamas siga, endine riigikord oli põrgu ja praegune Eesti on jumaluse staatuses. Ja siinkohal küsimus: kust täpselt pärineks nende ajalugu, kui see on lõigatud ära siia asutamisel?
| Tsiteerin:: | | Parem lootke, et Putin või talle meelepärased isikud jääksid venemaa ette otsa, sest Putinil on juba piisavalt võimu ilma oma ameti kohata, et haarata võim vägivaldselt. Putin jugend kasvab ja on valmis suure isa eest lahingusse astuma. | Ja selle lause sisu? Et siinne vene-probleem on puhtalt välispoliitiline?
|
|
 |
Amarant

Teemasid: 61
Vanus: 19
|
 |
|
|
|
|
| Bluebull114 kirjutas: | | Venelaste seisukohast, siis.. jääb mulle arusaamatuks mille üle vinguda on, niipalju, kui mina poes ntx olen käinud, olen alati kuulnud, et venelastest klientidega räägitakse vene keeles... Seega milleks neile see teise riigikeele jama?? Lihtsalt selleks, et jälle eesti riiki destabiliseerida, demoraliseerida ja venestada? | Kui nad vinguvad, ju see siis alati nii ei ole. Ma arvan küll, et igal pool see ikka nii ei ole, sest poemüüjad ei ole ju kohustatud vene keelt rääkima. See kui mõni suvaline sõbralik poetädi kuskil on nõus rääkima, ei tähenda seda, et see igal pool niiviisi toimib.
Minu meelest on venelastel täielik õigus seda nõuda. Pealegi peab Eesti lahti saama nendest kodakondsuseta vendadest. Põhimõtteliselt on ju kolm varianti: saata nad minema, muuta nende keel riigikeeleks või õpetada neile meie keel selgeks. Esimene variant ei tuleks vist kõne allagi. Kolmas variant ei toimi ka demokraatias vist eriti hästi, kuid oleks eestlastele pikemas perspektiivis kõige kasulikum.
|
|
|
|
 |
Sinipull

Smarter than the sum of its parts
Teemasid: 128
Vanus: 22
|
 |
|
|
|
|
| Amarant kirjutas: | Kui nad vinguvad, ju see siis alati nii ei ole. Ma arvan küll, et igal pool see ikka nii ei ole, sest poemüüjad ei ole ju kohustatud vene keelt rääkima. See kui mõni suvaline sõbralik poetädi kuskil on nõus rääkima, ei tähenda seda, et see igal pool niiviisi toimib.
Minu meelest on venelastel täielik õigus seda nõuda. Pealegi peab Eesti lahti saama nendest kodakondsuseta vendadest. Põhimõtteliselt on ju kolm varianti: saata nad minema, muuta nende keel riigikeeleks või õpetada neile meie keel selgeks. Esimene variant ei tuleks vist kõne allagi. Kolmas variant ei toimi ka demokraatias vist eriti hästi, kuid oleks eestlastele pikemas perspektiivis kõige kasulikum. | Enamus tööandjatest kirjutavad juba töölepingusse sisse, et töötaja peab oskama nii eesti kui ka vene keelt suhtlustasemel, kui tegemist on klienditeenindajaga. Muudmoodi lihtsalt ei oleks ärile kasulik.
_________________ "Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people." -- Eleanor Roosevelt
|
|
|
|
 |
Queen
Teemasid: 30
|
 |
|
|
|
|
| seeolenmina kirjutas: | | Näiteks Soomes on teiseks keeleks rootsikeel. Sealne ühiskond ei ole keele tõttu lõhestunud, kuna mõlemad osapooled valdavad üksteise keelt. |
Ei ole mõtet võrrelda rootsi keele olukorda Soomes ning vene keele olukorda Eestis.
Esiteks tuletagem meelde, et rootslased on (peamiselt Edela-)Soomes elanud juba aastasadu. Nad on Soome ajaloolis-kultuuriline osa, Soome kuulumine Rootsi kuningriigi valdustesse ei oma antud keeleküsimuses mingit tähtsust.
Ma saan aru, et enamus neist venelastest ei tulnud siia oma vabal valikult, nad olid deporteeritud. Riiklik poliitika poputas neid - igasugune kohaliku keele õppimine oli ebavajalik, kuna kogu asjaajamine käis vene keeles (kogu selle deporteerimispoliitika eesmärk oli ju liiduriikide rahvuskeelte hävitamine).
Probleem seisneb nüüd selles, et suurem osa Eestis (ma pean põhiliselt silmas Põhja-Eestit) elavatest venelastest ei saa aru, et Eesti ei ole enam Venemaa osa, et meil on oma keel, mida kõik Eesti kodakondsust omavad inimesed peaksid oskama, et Eesti valitsus ei soovi enam eesti keele väljajuurutamist. Isegi peale iseseisvumist sündinud lastele õpetatakse, et vene keel on hea ja eesti keel on halb ja et tegelikult ei ole eesti keelt üldse vaja osata.
|
|
|
|
 |
l2rtz

mittenõustuja

|
 |
|
|
|
|
Kõige rohkem vaidleks vastu just sellele, et need 50 ei pidanud õppima, kui ta on elanud 50 aastat eestikeelses keskkonnas, Viljandis on nii palju venelasi, et mina ei ole 3 kuud vene keelt kuulnud, kuid ikka leidub selliseid vanemaid inimesi, kes ei mõista sõnakestki eestikeelt.
Õnneks siinsed noored oskavad eestikeelt väga hästi, seni kuni ei ole võimalust ainult venekeeles hakkama saada peaks ju keele kergesti selgeks saama.
Väga nõme on ütelda, et vene noortel on raskem kui eesti noortel, et neid diskrimineeritakse vms.
Neil on just eelis eestlaste eest, nad oskavad ühtke keelt rohkem. Kui su emakeel on venekeel ja sa elad eestikeelses ruumis, siis vast sa oskad juba ka eestikeelt, kuid mina olen õppinud juba vist 6 aastat vene keelt, kuid ei julge öelda, et suudaksin sellega suurt midagi teha. Ehk saan aru, kui minu käest kella küsitakse vms, aga siiski väga algtasemel teadmised.
vaadake kasvõi diplomaate ja välismaalasi, kes tulevad siia tööle või elama, nad saavad väga kiiresti eesti keele suhu, aksent on tugev, kuid kõne on arusaadav ja ka nemad saavad aru.
Näiteks minu naabrimees, saksalane, ta on eestis t maksimaalselt 2 kuud aastas, kuid eesti keelt räägib väga hästi. Keele õppimine sund olukorras on just lihtsam.
Eesti riik saaks ehk parandada venelaste olukorda sellega, et sunniks neid lahkuma Ida-Virumaalt ja Tallinnast Lõuna-Eestiss, kus iga müüja ei mõista vene keelt, noored ei oska vene keeles teregi öelda ja venelast nähtakse võibolla üldse esimest korda elus ja imestatakse, mis loom see on.
see putini võimul püsimine ei olnud kuidagi seotud siinse kontingendiga vaid Venemaaga. Ma siiski loodan, et enamik siinseid nimetab ennast eestivenelasteks, mitte venelasteks.
Lisaks veel, et Eesti vabariigi vabanemisel okupatsioonist, kuulutati praegune riik enne 2. maailmasõja aegse riigi õigus järglaseks ja ENSV nimetati okupatsiooni korraks ja seega sisse rändurid okupantideks, kes peaksid siit lahkuma koos okupatsiooni vägedega. Seega peaks kehtima Tartu Rahu, kuna Venemaa on Nõukogude Venemaa õigus järglane, kahjuks Venemaa ei tunnusta Eestit sellise põhimõttega, vaid pigem nagu uut riiki, mis tekkis peale NL lagunemist.
Segane jutt, kuid probleem on ikkagi erinevates vaadetes ajaloole. eesti kahjuks on selgelt näha, et kehtib lause, võitjate üle kohut ei mõisteta.
Ehk peaks tõesti talitama, nagu kunagi keegi riigikogus ütles,
Prantsusmaa kaotas sõjas venemaale,
Saksamaa kaotas sõjas Venemaale,
Soome kaotas sõjas venemaale,
Jaapan kaotas sõjas Venemaale,
ehk peaksime ka meie kuulutama Venemaale sõja ja kaotama, siis jõuame ka nii heale elujärjele.
Järgnes vastu repliik, aga mis siis, kui me võidame?
|
|
|
|
 |
seto

hull
Teemasid: 0
|
 |
|
|
|
|
Mina ei ole selle punktiga nõus, kus Eesti riik saaks parandada venelaste olukrda sellega, et neid saata Lõuna-Eestisse. Ka Lõuna-Eestis oskavad inimesed vene keelt, sest kagu poole peal oli veneajal kehvemad palgad kui Põhja- ja Kesk-Eestis ja inimesed pidid lisa teenima sellega, et kasvatasid kurke, kapsaid, porgandeid jne, kõik produktid mis lõunas kasvatati läksid ikka Leningradi(Peterburgi), inimestel kes lõunapool elavad on vene keel vägagi suus.
Seda probleemi tuleb lahendada kuidagi teistmoodi.
|
|
|
|
 |
l2rtz

mittenõustuja

|
 |
|
|
|
|
Pigem ma mõtlesin, et ei tohiks tekkida ja eksisteerida suletud kogukondi, kus kõike on võimalik teha vene keeles. Sellisel juhul ei tekigi motivatsiooni keeleõppeks.
Ja selline suletud kogukond tekib siis kui on piisavalt tihedalt võõramaalasi koos nagu ida-virumaal ja ka miks mitte Tallinnas.
|
|
|
|
 |
seeolenmina

Pessimist
|
 |
|
|
|
|
Nüüd, kus on käes hetk Eesti presidendil kohtuda silmast-silma Medvedjeviga, jätkab Vene pool sama retoorikat, mida juba aastaid on kasutanud. Süüdistused on teatavasti alusetud ja taotlevad hoopis muid eesmärke, aga mida täpsemalt. Kas sealne juhtkond on plaaniks võtnud luua riigis sisevaenlane nagu Balti riigid või Gruusia ning seeläbi ka EL enda ühtsust selle läbi lõhestada? Teatavasti ei ole mitte ükski kolmest Venemaal viibivast EL tippametnikust Eesti ega Läti kaitseks Medvedjevi vastu välja astunud. Eelkõige huvitas neid gaasitoru (täna järgnesid sellele muidugi uudised gaasihinna tõusust).
Venelased on uue presidendi tähe all võtnud uuendusliku kuue ja näidates riigi ainsate probleemidena selliseid asju nagu korruptsioon ja lühike eluiga, jäetakse mängust täiesti välja sellised asjad nagu demokraatlikud õigused, vabadused... USA on hetkel segaduses, vastukaja sealt ei tule. EL jäi Lissaboni leppega jänni, riigid jooksevad nagu peata kanad ringi. Hiina on majandusriik ja oma nina teiste asjadesse ei topi. Ning ülejäänud maailm pole piisavalt mõjuvõimas või asjadest huvitatud, et Venemaale tähelepanu pöörata.
Asjad lähevad järjest pöörasemaks. Huvitav, millal me uut keelt riigikeelena tunnustada juba saame :O)?
|
|
 |
inedible

muzumaiazmapzu
Teemasid: 17
|
 |
|
|
|
|
| seeolenmina kirjutas: | Nüüd, kus on käes hetk Eesti presidendil kohtuda silmast-silma Medvedjeviga, jätkab Vene pool sama retoorikat, mida juba aastaid on kasutanud. Süüdistused on teatavasti alusetud ja taotlevad hoopis muid eesmärke, aga mida täpsemalt. Kas sealne juhtkond on plaaniks võtnud luua riigis sisevaenlane nagu Balti riigid või Gruusia ning seeläbi ka EL enda ühtsust selle läbi lõhestada? Teatavasti ei ole mitte ükski kolmest Venemaal viibivast EL tippametnikust Eesti ega Läti kaitseks Medvedjevi vastu välja astunud. Eelkõige huvitas neid gaasitoru (täna järgnesid sellele muidugi uudised gaasihinna tõusust).
Venelased on uue presidendi tähe all võtnud uuendusliku kuue ja näidates riigi ainsate probleemidena selliseid asju nagu korruptsioon ja lühike eluiga, jäetakse mängust täiesti välja sellised asjad nagu demokraatlikud õigused, vabadused... USA on hetkel segaduses, vastukaja sealt ei tule. EL jäi Lissaboni leppega jänni, riigid jooksevad nagu peata kanad ringi. Hiina on majandusriik ja oma nina teiste asjadesse ei topi. Ning ülejäänud maailm pole piisavalt mõjuvõimas või asjadest huvitatud, et Venemaale tähelepanu pöörata.
Asjad lähevad järjest pöörasemaks. Huvitav, millal me uut keelt riigikeelena tunnustada juba saame :O)? |
Oh ära räägi nii jubedat juttu, sest nimel olen ma üks nendest, kes ei taha millegipärast Euroopa Liidu abisse uskuda ning kuna enamus nende liikmetest on Nato liikmed, kahtlen ma ka selle organisatsiooni intensiivses abis.
Ma kahtlustan, et ei leidu piisavalt mõjuvõimsaid riike, kes suudaksid või tahaksid meid aidata, kui meil peaks Venemaaga mõni suurem konflikt tekkima. Pole just väga palju riike, kes tunnistaksid avalikult, et nad on Venemaa vastu : D
Nii et jah, meil võib raskeks minna, on ju juhtunud ka nii, et me ise probleemi ei tekita, vaid meile tekitatakse mõni umbluu, tänu millele peaksime me end tundma Venemaa ees võlglastena ning kõik see järgnev on juba ajaloost teada. . .
Ei ole ilus, ei ole
Jääb üle vaid oodata
|
|
|
|
 |
seeolenmina

Pessimist
|
 |
|
|
|
|
Lugedes juba Dostojevskit, võib aimata, et venelased on alati Euroopast mingit tänu oma teenete eest oodanud. Olgu selleks siis Napoleoni või Hitleri minemapeksmine (Vene omakasust me ei räägi, eks).
Seda ka tänapäeval ning moraalset eelist kasutades kutsutakse oma "vaenlast" fašistiks. Selleks ei ole isegi tõendeid vaja, kuna süüdistus ise viib juba EL'i segadusse ja paneb dilemma ette: kas majanduslikud või emotsionaalsed huvid. Ja Lääne-Euroopa ilmutab eelkõige lühinägelikku diplomaatiat, üksmeele puudumist ja pragmatismi Venemaa suunal.
Samas ei saa öelda, et Venemaa päris vabade kätega saaks Eesti vastu käituda. Pronksiöö sündmused kujunesid juba neile endale parajaks peavaluks, kuna siinne väikeriik paistis pigem ohvri kui ründajana. Iseasi, mis pilti nad muidugi hetkel ise soovivad luua.
|
|
 |
Evidence7

14/Sõna!
Teemasid: 21
Vanus: 17
|
 |
|
|
|
|
Venemaa on nii pagana suur ja see teeb temaga suhtlemise keeruliseks,
vene valitsejatele hakkab sellepärast võim pähe. See nafta ja gaas on ka ju territooriumi
suurusest sõltuv või asukohast. Ütleme nii et venemaal on eelis teisi oma diplomaatiliste
soovide järgi painutada kuna venemaal on palju maavarasid, suur maa suure sõjaväega
ja rahvaarv ka suur. Sellist maad sõjaliselt on võimatu vallutada, kuna venemaa on suur,
see sõjavägi peab olema väga-väga pirakas kui saakski. Pigem loeb taktika.
Kõige parem on siiski majanduslik surve. Euroopa ei osta vene gaasi/naftat
ja venemaa kängub, euroopa majandus ka, aga venemaa ei saa seda müüa läänemaailmale
ja sealt veel edasi...
Tänapäeval ei saa ka eestit vallutada mitte ükski riik, see pole enam keskaeg, tänapäeval
on riigid paljudes ühingutes, liitudes, paktides ja alliantsides. Seega ühe ründamine käivitab
ahela. Erandiks on mõned aasia ja aafrika riigid, kus sellline lihtsakoeline okupeerimine on
veel võimalik.
Lääne-euroopal pole kogemusi sellel alal, mis on venemaa huvid ja mida tähendab
võltsdemokraatia, kus näidadakse et me teeme kõike õieti ja valitseb demokraatia,
selle kõige sees aga on hierarhiline kord ja seadusterikkumine mõne missiooni nimel.
| seeolenmina kirjutas: | | Tsiteerin:: |
Kas sa väidad, et eesti pagulased, kes elasid Rootsis nõudsid, et neil oleks omakeelne asjaajamine ja neid teenindatakse eesti keeles. | Mis ajast on eesti pagulasi Rootsis 25% riigi rahvastikust? |
Venelased kes siin on, on kah pagulased mingil määral.
Kutsumata külalisi kostitada ja lasta neil veel õiendada ka ei ole õige? :oops:
|
|
|
|
 |
Kurdt

mono
Teemasid: 9
Vanus: 17
|
 |
|
|
|
|
| Evidence7 kirjutas: |
Tänapäeval ei saa ka eestit vallutada mitte ükski riik, see pole enam keskaeg, tänapäeval
on riigid paljudes ühingutes, liitudes, paktides ja alliantsides. Seega ühe ründamine käivitab
ahela. Erandiks on mõned aasia ja aafrika riigid, kus sellline lihtsakoeline okupeerimine on
veel võimalik.
|
Ei oska luuletada ma
kuid võiksid mulle vastata
mil määral erinevad ühingud
ja liidud, paktid lepingud
kuuekümne aasta tagustest?
Võin vist vastata, sest
muutunud pole midagi
ja kasu pole samuti.
| Evidence7 kirjutas: |
Venelased kes siin on, on kah pagulased mingil määral.
Kutsumata külalisi kostitada ja lasta neil veel õiendada ka ei ole õige? :oops: |
Kui Ida-Virumaa praegu iseseisvuks ja 1/3 elanikest oleks eestlased, oleks ju tore, kui neil oleks õigus oma keele kasutamiseks jms.
_________________ hi dad
|
|
|
|
 |
kaspir

Parim sõber.
Teemasid: 59
Vanus: 19
|
 |
|
|
|
|
| l2rtz kirjutas: | Kui pole piisavalt aru peas, et mõista, miad sa postitad, siis palun ära postita. Tee teene teistele. palun.
|
Kohe kindlasti MITTE ei valda mõlemad osapooled üksteise keelt. Soomlased ei saali rootslasi. Kui ei tea, pole mõtet ajada.
|
|
|
|
 |
seeolenmina

Pessimist
|
 |
|
|
|
|
Kaspir. Nii palju kui mina Kemiöl aega olen veetnud, on vastastikune keeleoskus päris muljetavaldav. Aga võib-olla on see mingi ulmeline kommuun. Tont seda teab.
Evidence.
Suurus ei määra suhtlemist. Võrrelgem näiteks Jaapanit ja USA-d. Võrdväärsed riigid.
Venemaa eeliseks on selle ühtne ja tugev keskvõim. Sedagi kasvõi viimase EL-Vene kohtumise näitel, kus segaduses eurooplasi võttis vastu üks kindlakäeline putinist.
Euroopasse müüdav gaas tuleb Kesk-Aasiast. Kuna näiteks Türkmenistani gaas läheb alternatiivina ainult Aserbaidžaani või Iraani (mis ei suuda oma võlga tasuda ja mil kraanid kinni keerati), siis ainsaks suuremaks vahendajaks Euroopasse on Venemaa. Aserite kohta ei oska suurt rääkida. Teatavasti on nad Vene karu käpa all.
Venemaal pole vajaduse korral Euroopat gaasi- ja naftanõueteks vaja. Juba praegugi on käsil projekt, kus Marimaalt viiakse toru Hiinasse, varsti maailma suurimasse energiatarbijasse.
Venemaal ei olegi mõtet sõjaliselt okupeerida või rünnata siinseid alasid. Hitler tegi seda korra. Ta kaotas sõja, mis diplomaatilise mõjuvõimu kasvatamisega oleks võidetud. Seega venelased rakendavadki hetkel divide et impera taktikat. Korra kiusavad, siis jälle annavad järele. Ebakindla Euroopa majandus sõltub neist rohkemgi, kui me arvata oskame.
Rahvuspoliitika on midagi sellist nagu me Venemaal soome-ugri rahvaste õiguste osas nõuame.
|
|
 |
|
|
|
Sa ei saa teha siia alafoorumisse uusi teemasid Sa ei saa vastata siinsetele teemadele Sa ei saa muuta oma postitusi Sa ei saa kustutada oma postitusi Sa ei saa hääletada küsitlustes Sa saad selles foorumis faile lisada Sa saad selles foorumis faile alla laadida
|
|
 |